Vertellingen

Kinderen en jongeren

Verhalen à la carte:

Verschillende (nieuwe) combinaties zijn mogelijk, met u te bespreken. Verhalen van de Indianen uit Noord-Amerika, Geheimen, Griezelverhalen,...  Een uurtje aan een stuk door of een paar kortere verhalen op verschillende momenten tijdens de namiddag. In afspraak met u.

Een greep uit de vaste verhalenmand: 

Nieuw! Vleermuizen uit alle windstreken.

Het vliegt maar legt geen eieren, een snelle jager maar het kan niet zien, rarara wat is dat? Een fascinerend beestje, die vleermuis, over de hele wereld vereerd met verhalen. Over de Mand der duisternis, Een nachtelijke tocht door het kerkhof, Kleine vleermuis die niet kon slapen van de kou, over hoe Fredolin een stukje van zijn oor kwijtgeraakte, hoe Vleermuis aan zijn vleugels kwam of de Laatste vlucht van de stoute kindertjes. Voor kinderen die niet bang zijn in het donker.

Nieuw! Gender in verhalen

Verhalen waarin meisjes en vrouwen de helden zijn, zoals Anna die op haar eentje het huis verdedigt tegen rovers en middenin de nacht de laatste achterna gaat. Maar ze mogen ook wat absurder zijn: van een zwijn als prins of van een jongen die toch niet als de andere jongens blijkt te zijn. te zijn. De verhalen variëren afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Ook vanaf vijf jaar: verhalen met meisjes en oude vrouwen als heldinnen. En andere onwaarschijnlijke helden die het rollenpatroon doorbreken.

Nieuw! Van Kludde en de visser - Vlaams en donker

Vlaamse vertelsels. Voor kinderen van nu herverteld. Rasechte volksverhalen en sprookjes vol deugnieterij, bizarre gewoonten en magie. Ze spelen zich niet zozeer af in de stad maar op den buiten. In een tijd toen het ’s nachts nog donker was, er plaaggeesten huisden in het water en er vreemde stemmen kwamen uit het woud, … Sommige van deze verhalen zoals Kludde  en de Witte madammen hoorde ik van mijn ‘mit’. De Mierenjagers, Van een meisje dat goed van onthouden was, Lillo en de pekduvel, De jongste dochter en het merelei en andere, heb ik pas later leren kennen. Al voelden ze  van in het begin heel vertrouwd.  Aangevuld met rijmpjes en raadsels uit de Vlaamse vertelschat. Vanaf 6 jaar of ouder. Duur: een uurtje, extraatjes niet meegerekend.

Diep in het bos

Een verteltocht met oeroude verhalen in een hedendaags jasje. Verhalen over het bos waar Kat viool speelt en de Kalimero op de loer ligt. Van een Merelei in een rood kasteel, een Mierenjager die er met zijn klak naar smijt, ... Allemaal spannende verhalen,  gevaarlijk maar toch ook grappig én met een happy end!   
Vanaf zes jaar of ietsje jonger of voor oudere kinderen vanaf derde leerjaar. Dan zijn de verhalen wat griezeliger. Speciaal aanbod voor Gezinsbond.

Beestige verhalen op vier poten/Afrika op pootjes

Dieren in de hoofdrol. Van dieren die bedreigen en dieren die helpen. Van spinnen die vliegen en beren die pap lusten. En van kraanvogels, schildpadden, jakhalzen, geiten, hanen, schapen, katten, ...  Er komt een halve boerderij, wat zeg ik, bijna een ganse dierentuin aan te pas. Vanaf 5 jaar tot 12.

Ofwel: Van Anansi de Spin, waarom Olifant van die petieterige oogjes heeft en Schildpad zijn schild brak. Ontdeugend en soms een beetje wreed, maar toch ook grappig. Allemaal verhalen uit Afrika. Voor kinderen met van die twinkeloogjes. Vanaf acht jaar of ietsje jonger. 

‘Gothic Stories – light’

Volksverhalen en sprookjes uit de Romantiek. De tijd waarin de gebroeders Grimm hun gruwelijke sprookjes verzamelden en we allen huiverden bij het horen over vampieren en weerwolven. Van de jongen die begraven werd onder de jeneverboom en Marusia die zich wanhopig een lief wenst: ‘Het mag er zelfs een van de duivel zijn!’. Aangevuld met een enkel fantasy-verhaal over draken en elfen. Draaglijke horror met een sprankje romantiek en humor. Happy end gegarandeerd. Voor kinderen vanaf het vijfde leerjaar.

Klassieke sprookjes met een hoek af  

Of liever: oude bekende sprookjes van Grimm, Perrault, Hans Christian Andersen,... Soms getrouw maar vaker zoals in vroegere versies met minder censuur. En dus af en toe wreder of sensueler of allebei. Blauwbaard, Roodkapje, De Gelaarsde kat, Het meisje met de zwavelstokjes, de Rattenvanger van Hamelen, Grote Claus en Kleine Claus, Eenoogje, Tweeoogje en Drieoogje, ... Voor kinderen vanaf het vijfde leerjaar tot leerlingen secundair onderwijs. Verhalen variëren naargelang de leeftijd.

Alice in Wonderland

Het boek van Lewis Caroll herlezen en herverteld. Met rijmpjes en raadsels, personages in scène gezet et humor en in interactie met de kinderen. In opdracht van Bibio Waas 2015. Duur: een uur. Voor kinderen vanaf 7 tot 8 jaar.

  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren

Foto's à la carte:


80
  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren