Vertellingen

Jonge kinderen

Sprookjes à la carte:

Verschillende (nieuwe) combinaties zijn mogelijk, met u te bespreken. Sprookjes over lekker eten, Dierenverhalen Op Vier Poten, Verhalen van de Indianen uit Noord-Amerika...  Een uurtje aan een stuk door of een paar kortere verhalen op verschillende momenten tijdens de namiddag. In afspraak met u.

Een greep uit de vaste verhalenmand: 

 Voor jónge jonge kinderen NIEUW!

We vallen je klas of groepje binnen met verhaaltjes, rijmpjes en liedjes. Ze komen uit de oude doos maar zijn in een nieuw en vrolijk kleedje gestoken. Met plaats zat voor improvisatie met de kinderen en hun juf of begeleider. Voor kinderen vanaf tweeënhalf jaar. Samen met Pieter Dezutter op ukululukelelele - hoe heet dat gitaartje nu ook alweer? - en blokfluit. Duur: een half uurtje en dan op naar de volgende. Referentie: Brede School Sint-Amandsberg, Gent

 Met 'de vliegtapijt' de wereld rond (of toch een stukje ervan)

Samen met 'de Vliegtapijt' naar verschillende plekken op onze wereldbol: verhalen in het dorp van mijn grootmoeder, in Iran, Rusland, West-Afrika of Amerika. En ouders, wees gerust, we zijn zeker op tijd terug thuis voor het eten. Duur: een uurtje.

Aaron en zijn geit Kriebeltje

Een raamvertelling en ‘iets’ met een boek, een ‘moderne toverlantaarn’ en een kamishibai.  Kleine en grote oortjes kunnen genieten van ‘Aaron en zijn geit Kriebeltje’. Samen schuilen ze in een hooiberg tijdens een sneeuwstorm. Een hapje hooi voor de geit en een glaasje geitenmelk voor haar baasje Aaron. En dan begint Aaron, zoals zoveel kinderen tegen hun kat of hond, heelder verhalen af te steken tegen Kriebeltje: ‘Mèèèè, mèèè!’ (Of was dat de geit?). Wil jij ook zijn verhalen horen over grootmoeder, haar drie kleindochters en de wolf, over de Verschrikkelijke Kalimero, en over hoe het afloopt met Aaron zelf? Trek dan je zevenmijlslaarzen aan en spurt naar de vertelling. Duur: een uur.

Verhalen over het Kleine Volkje

Mutsje, baardje, slonzig vestje,
Niet veel groter dan mijn duim en rap op de tenen getrapt: als dat geen kabouter is!
Verhalen over kabouters die je laten wensen, alvermannetjes die schoenen lappen, lurikeens die je foppen en een klein ventje onder  de stoof.
Wist je trouwens dat iedereen die hard werkt nog steeds tien kabouters heeft, al zijn niet (meer) onzichtbaar? Duur: een uur. Referentie: Bibliotheken Route 62

  • Jonge kinderen