Over Veerle

Fris, eigenzinnig en met humor

Veerle Ernalsteen brengt  al zestien jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken: Afrikaanse verhalen, 1001-nacht, Grimm, Decamerone, Vlaamse verhalen… Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel … er loert ook romantiek en sensualiteit om de hoek in haar vaak pittiger man-vrouwverhalen (alleen voor lichtroze oortjes van grote mensen). Steeds met humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek. Ze heeft een ruim repertoire en draait haar hand niet om voor een extra verhaal er bovenop.

Veerle volgde een opleiding Drama volgen aan de Academie voor Woord en Muziek in Gent. Ze is nu fulltime aan het vertellen in tal van bibliotheken, evenementen en Internationale Vertelfestivals. Ze is initiatiefnemer en mede-organisator van de Midzomervertellingen in Gent.

Actief, samen leren en zelf vertellen

Naast vertellen geeft Veerle ook workshops Vertellen, voornamelijk aan volwassenen. Dit kan voor vertellers in spe, mensen die ook de vertelmicrobe te pakken hebben.  Maar ook voor hen die Nederlands leren:  werksessies die spreken en actief taalgebruik uitlokken via ijsbrekers, interactieve oefeningen en vertellen. Bedoeld om de behoefte tot spreken te creëren.  Voor meerdere taalniveaus.

Veerle put hiervoor onder andere uit haar tienjarige ervaring in lessen Nederlands als Tweede taal en alfabetisering aan volwassen anderstaligen en haar werk als onder andere materiaalontwikkelaar op het Steunpunt Diversiteit en Leren, Universiteit Gent. Ook meer dan tien jaar.

Mee-organiseren

Wil je graag hulp bij het opzetten van een vertelevenement? Veerle denkt graag mee en zoekt voor u naar andere vertellers voor uw evenement.

Veerle werkte jaren al mee aan de programmatie van Midzomervertellingen in het Park (2006 - 1016), Ola Palabra (sinds 2010 - 2015), Vertelvelde, ... Ook aan  Oorvonk, Sint-Maartenvertellingen of kleine lokale festivals en feesten.